הסכמי גירושין

מה נכלל בתוך הסכמי גירושין?

זה עתה התחתנתם, ובשעה טובה הקמתם משפחה והבאתם ילדים לעולם. האם בשלב הזה בחייכם, המחשבה על הסכמי גירושין נשמעת לכם הגיונית? אין ספק שלא מעט מהזוגות הטריים קצת חוששים כשהם חושבים על הסכמי גירושין. אחרי הכל, אם זה עתה רק הקמתם את התא המשפחתי, מדוע להתחיל לפתע לדון במצב היפותטי של גירושין? נכון הוא הדבר, שלא מדובר על מחשבה נעימה מאד עם זאת, לא ניתן לדעת מה יקרה בעתיד – ואפשר בהחלט שבעוד חמש, עשר או עשרים שנה אתם תרצו להתגרש.

מכיוון שהליך הגירושין הוא ממילא לא נעים ונחשב למורכב, חתימה מראש על הסכם גירושין תוכל לחסוך עבור שני בני הזוג לא מעט בעיות – שכן בהסכם אתם קובעים מראש מה יקרה במידה ותתגרשו.

הסעיפים השונים בהסכם

בין השאר, בתוך הסכמי גירושין אתם קובעים את חלוקת הרכוש בין בני הזוג. חשוב וכדאי לעדכן את ההסכם במידה ולאורך שנים אתם כמובן צוברים רכוש נוסף. עם זאת, ניתן גם להוסיף סעיפים תיאורטיים מראש להסכם – כמו סעיף שיקבע שבמידה ובעתיד בני הזוג רוכשים נדל"ן, אזי במקרה של גירושין אחוז מסוים ילך לבעל ואחוז מסוים לאישה וכיו"ב. 

רצוי וכדאי להכניס את כל הרכוש שבבעלותכם, וכן לציין בהסכם האם ישנו רכוש אשר מראש נחשב פרטי של אחד מבני הזוג ולכן יעבור איתו באופן ישיר (כמו למשל מחשבים, טלפונים סלולריים וכיו"ב).

עוד נושא שיש לציין בתוך הסכמי גירושין הוא כמובן תשלום של מזונות לבן הזוג השני. אנו לרוב נוטים לזהות את המזונות עם תשלום של הגבר לאישה. עם זאת, יש לזהות ולהבין במה בדיוק מדובר. לפי הדין הישראלי, בן זוג חייב בתשלום מזונות לבן הזוג השני, אשר הוא זה שיש לו את המשמורת על הילדים. 

בעצם מדובר על תשלום מזונות לילדים, ולא לבן הזוג, וזאת מתוך ההנחה הפשוטה שבן הזוג שהוא בעל החזקה על הילדים הוא זה שצריך לרוב לדאוג עבורם לאוכל, ללבוש וכיו"ב – ומכאן התמיכה של בן הזוג השני. עם זאת, במידה ולבני הזוג אין כלל ילדים – ברור שאין שום צורך בתשלום מזונות, ובמידה והגבר הוא בעל המשמורת על הילדים – האישה היא זו שצריכה לשלם לו מזונות והדבר צריך להיות כתוב בהסכם מראש. חשוב לציין שעם זאת ניתן להוסיף סעיף מזונות מעבר לחוק – ולקבוע שבן זוג אחד ישלם מזונות שירים לבן הזוג השני בלי קשר לתמיכה בילדים.

מובן שיש לציין בתוך הסכמי גירושין מה תהיה חלוקת המשמורת על הילדים, וכן לציין את דרכם החינוכית – וזאת במידה והגירושין יקרו בעתיד בשל שינוי דתי שאחד מבני הזוג יעבור.

מי מאשר את ההסכם?

במידה וחתמתם על הסכמי גירושין והחוזה עצמו נוסח על ידי עורך דין משפחה מקצועי, אזי במידה והגירושין מתקיימים יש לאשר את ההסכם הן בפני בית הדין הרבני והן בפני בית המשפט האזרחי.

שימו לב כי בית המשפט כמובן נוטה לאשר את ההסכמים הללו ומעדיף להימנע ממחלוקות, אך במידה והוא יזהה כי ההסכם פוגע בצד שלישי (לדוגמה – אם כתוב בהסכם כי בן הזוג לא ישלם מזונות עבור ילדיו), אזי ברשותו לפסול את ההסכם.

עורך דין דיני משפחה

עורך דין לדיני משפחה הוא הסמכות הנכונה והטובה ביותר לייצירת הסכם גירושין טוב ונכון עבורך. 

על עורך דין משפחה לא מתפשרים – צריך ללכת לטוב ביותר. בכדי לעשות הסכם גירושין מקצועי שלא יגיע שוב לבית המשפט להידיינות מוזמנים להתקשר אלי או להשאיר פרטים למטה ואחזור אליכם. 

התקשר עוד היום לתיאום ופגישת ייעוץ בנושא עורך דין משפחה – 0779976279

עורכת דין מיטל כסיף